Tijdschrift MANTRA

MANTRA is HET tijdschrift op het gebied van spiritualiteit, filosofie en nieuwe wetenschap; of het nu gaat om spiritualiteit in het alledaagse leven of over bijzondere onderwerpen tussen hemel en aarde, MANTRA komt elke keer weer met verrassende inzichten en beschouwingen. Dit heerlijk dikke thematische tijdschrift is elke keer weer een bron van inspiratie!

Bekijk hier de eerste pagina’s van het meest recente nummer: ADEM – zomer 2018
(het laden kan even duren, en je hebt er het gratis te downloaden Flash voor nodig.)

Ademen, het is zo iets vanzelfsprekends. Adem komt in allerlei spreekwoorden en gezegden voor: iets is adembenemend, je kunt happen naar adem, je kunt de langste adem hebben of iets in een adem uitlezen, en je laatste adem uitblazen. Adem heeft ook een spirituele betekenis: het Latijnse spiritus betekent adem. God blies Adam levensadem in, en Volgens de Hebreeuwse bijbel blies God Adam de levensadem in, die na je dood naar God terugkeert. In het oude Egypte kende men bij begrafenissen het ritueel van ‘Het openen van de mond’. De Egyptenaren geloofden dat de dode in het hiernamaals moest kunnen eten, drinken, praten en ademen. Maar het openen van de mond moest ook gebeuren om de persoonlijkheid van de dode, zijn Ba, te helpen bevrijden, zodat het zich kon verbinden met de universele levenskracht: de Ka. Daarmee is adem verbonden met zowel de lichamelijke als de spirituele wereld, zoals we in  Mantra nummer 15 gaan bekijken.

MANTRA is een kwartaalblad en bestaat uit 96 of 104 pagina’s, volledig in kleur.

Een abonnement is slechts € 33,00 per jaar voor Nederland; voor het buitenland is dat € 44,50. Wordt deel van de MANTRA-familie en geef je op als abonnee: www.tijdschriftmantra.nl/abonneren

Hier kun je de eerste pagina’s zien van alle tot nu toe verschenen nummers: www.tijdschriftmantra.nl/archi