Workshops

Workshops zomer / najaar 2018:

  • datum volgt spoedig: Workshop Klimaat:  feiten, modellen en meningsverschillen
  • donderdag 29 november: Workshopdag De Tarot op Herhaling


Klimaat: feiten, modellen en meningsverschillen.

Hoewel het lijkt alsof vrijwel alle klimaatwetenschappers het eens zijn dat we richting een desastreuze opwarming van de aarde gaan als we niets aan de CO2 uitstoot doen, is er een aanzienlijke en groeiende groep wetenschappers die deze opvatting in twijfel trekt. Beide kanten onderbouwen hun mening met wetenschappelijk verkregen bewijzen, wat de verwarring alleen maar groter maakt, want: hoe kan de wetenschap nu bewijzen dat we naar een veel warmere tijd gaan en tegelijkertijd bewijzen dat het juist veel kouder gaat worden?

Er zijn veel psychologische dynamieken die maken dat een discussie kan haperen, zich kampen vormen, en niet naar kritiek wordt geluisterd. Groepsdenken en de zwijgspiraal laten dat zien, en helaas blijkt ook de klimaatdiscussie erdoor beïnvloed te worden. Het is dus van het allergrootste belang onbevooroordeeld te kijken naar klimaatmodellen en de vraag wat klimaat is.

In deze workshop wordt je in één dag bijgespijkerd en leer je objectief en positief kritisch te kijken naar alle standpunten en overtuigingen, zodat je beter in staat bent de berichten in de media te beoordelen en een eigen mening te vormen.

Download PDF met programma: Workshop Klimaatdiscussie 2018

Verdere informatie:
Datum en tijd:  10 – 17 uur, lunchpauze van 13 – 14 uur. Datum volgt spoedig
Lesadres: Amsterdamseweg 156, 1182 HK  Amstelveen
Cursusgeld:  110,-
Opgeven: http://www.asfaloth.nl/site/inschrijven/inschrijfformulier-workshop/De Tarot op Herhaling

Wanneer je na het leerjaar Tarot zelf aan de slag gaat, kun je voor vragen komen te staan, of ontdekkingen doen, waar je graag feedback op krijgt. Dat is waar deze dag voor bedoeld is.

Centraal staan dus jullie vragen en ervaringen. Ook is het mogelijk om nog nader op een bepaalde kaart dan wel de symboliek ervan in te gaan.

Je kunt je inschrijven via onderstaande link; en graag ontvangt Karen uiterlijk twee weken voorafgaande aan de workshopdag jullie vragen. Omdat zo’n dag altijd veel voorbereidingstijd kost, graag op tijd (en liefst eerder!) inleveren.

Wanneer er meerdere gelijksoortige vragen zijn, zal Karen die combineren tot een les. En als er nog tijd over mocht blijken te zijn, is er meer dan voldoende stof om mee door te gaan.

Download PDF met informatie en aanlever-instructies: Workshopdag Tarot op Herhaling 2018

Verdere informatie:
Datum en tijd: donderdag 29 november 2018 van 10 – 17 uur, lunchpauze van 13 – 14 uur.
Lesadres: Amsterdamseweg 156, 1182 HK  Amstelveen
Cursusgeld:  98,50
Opgeven: http://www.asfaloth.nl/site/inschrijven/inschrijfformulier-workshop/