Workshops en webinars

Module ‘Achtergronden van de huidige crisis’

Gaat het alleen om de coronacrisis, of is er meer aan de hand? Welke dynamieken spelen op de achtergrond? In welke richting gaan de ontwikkelingen?

Vanaf de uitbraak in China in januari heb ik de ontwikkelingen gevolgd, zowel voor wat betreft gebeurtenissen als de structuur van de gezondheidszorg wereldwijd: welke instellingen zijn er, wie hebben ze opgericht, hoe zit het met de financiering ervan, welke rol spelen ze, en nog veel meer. En waarom gingen zoveel Youtube video’s van artsen, hoogleraren en andere deskundigen opeens op zwart? Wat mogen we niet weten? Veel ervan heb ik op tijd gedownload en geanalyseerd.

Door puur naar de feiten te kijken, met inbegrip van de psychologie, kom je tot onverwachte en niet zelden onthutsende inzichten; elk spoor dat ik volgde leidde tot een ander beeld dan wat je in de media hoort. Combineer je al die beelden, dan ziet de werkelijkheid er heel anders uit. Die werkelijkheid wil ik stap voor stap in deze module laten zien, zonder dat ik me met welke complottheorie dan ook inlaat. Over mensen als Bill Gates doen veel geruchten de ronde. We gaan nuchter kijken naar zijn eigen uitspraken en handelingen zodat je zelf een conclusie kunt trekken.

Het is heel belangrijk om inzicht te hebben in de vele factoren die spelen, er hangt veel meer mee samen dan je op het eerste gezicht denkt. Met de juiste kennis kun je betere beslissingen nemen voor de komende jaren, want die zullen veel turbulenter zijn dan we denken.

Door de enorme hoeveelheid informatie en verbanden heeft Karen er een module van gemaakt met 15 lessen plus aanvullende materialen in de digitale leeromgeving.

Nadere informatie:

 • Kosten: € 119,50
 • Beschikbaar: drie weken, gerekend vanaf de ingangsdatum
 • Ingangsdatum: je kunt de module laten ingaan op elke gewenste datum; de koppeling aan de digitale leeromgeving gaat op de aangegeven dag in, mits de betaling is ontvangen.
 • Inschrijven: klik hier

Degenen die het live webinar gevolgd hebben en de stof graag nog een keer willen herhalen kunnen eveneens alle lessen in de digitale leeromgeving twee weken inzien met slechts bijbetaling van het prijsverschil (€ 20,00). De periode is 17 tot en met 31 augustus. Mocht je een ander tijdvak willen, dan kun je dat regelen met het secretariaat. Deze optie geldt tot het einde van 2020.
Bij inschrijving vermelden: herhaling webinar achtergronden crisis

 • Het is goed om voorafgaande aan de workshop naast de zeven lessen in de digitale leeromgeving ook vast de drie videolessen op YouTube: ‘Angst. Wat doet het met jou, mij en de maatschappij.’ te volgen. Het zijn belangrijke aanvullende lessen en het is het beste om ze in de juiste volgorde te bekijken. Hier is de link naar het kanaal:
  https://www.youtube.com/channel/UCJIjePYIUI4gMt8iQ1LKbzQ

 


Workshop Klimaat:  feiten, modellen en meningsverschillen

Hoewel het lijkt alsof vrijwel alle klimaatwetenschappers het eens zijn dat we richting een desastreuze opwarming van de aarde gaan als we niets aan de CO2 uitstoot doen, is er een aanzienlijke en groeiende groep wetenschappers die deze opvatting in twijfel trekt. Beide kanten onderbouwen hun mening met wetenschappelijk verkregen bewijzen, wat de verwarring alleen maar groter maakt, want: hoe kan de wetenschap nu bewijzen dat we naar een veel warmere tijd gaan en tegelijkertijd bewijzen dat het juist veel kouder gaat worden?

Er zijn veel psychologische dynamieken die maken dat een discussie kan haperen, zich kampen vormen, en niet naar kritiek wordt geluisterd. Groepsdenken en de zwijgspiraal laten dat zien, en helaas blijkt ook de klimaatdiscussie erdoor beïnvloed te worden. Het is dus van het allergrootste belang onbevooroordeeld te kijken naar klimaatmodellen en de vraag wat klimaat is. In deze module word je in een aantal lessen bijgespijkerd en leer je hoe de modellen in elkaar zitten, en wat critici zeggen, om objectief en positief kritisch te kunnen kijken naar alle standpunten en overtuigingen, zodat je beter in staat bent de berichten in de media te beoordelen en een eigen mening te vormen.

In de workshop komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Een beknopte introductie op klimaat: wat zijn straalstromen, El Nino, e.d. en wat hebben de golfstromen met ons klimaat te maken? Plus een compilatie van koude-records in 2018-2019, en kou-gerelateerde oogstproblemen, allemaal zaken die je niet in het nieuws hoort. Plus veel links naar sites met verantwoorde informatie.
 • Hoe zitten de klimaatmodellen waarop de opwarming van de aarde is gebaseerd in elkaar? Welke factoren zijn er wel en niet in opgenomen? Plus deskundigen over de metingen.
 • Onderzoek naar de relatie met CO2: voor- en tegenstanders van deze relatie.
 • Klimaatveranderingen in de geschiedenis.
 • Wel of geen invloed van de Zon: onverwachte invalshoeken en samenhangen.
 • Internationaal kritisch onderzoek naar de huidige stand van zaken
 • Financiering van het klimaatonderzoek

Download PDF met uitgebreidere informatie: Workshop Klimaatdiscussie 2021

Verdere informatie:

Beschikbaar vanaf 1 december, of zoveel eerder als het klaar is. Je kunt je opgeven, maar ook vrijblijvend op de lijst van geïnteresseerden laten zetten.
Cursusgeld: € 120,
Ingangsdatum: je kunt op elke gewenste datum starten. Je wordt dan op die dag gekoppeld (mits we de betaling hebben ontvangen). De workshop blijft een maand beschikbaar.
Opgeven: http://www.asfaloth.nl/site/inschrijven/inschrijfformulier-workshop/