Asfaloth

Asfaloth BV is de overkoepelende organisatie voor opleidingen, trainingen en adviezen en omvat:

  • Stichting Odrerir: Symbolische psychologie op basis van C.G. Jung
    • Odrerir bestaat uit een drie-jarige basisopleiding, aangevuld met drie verdiepingsjaren.
  • Stichting Achernar: cursussen astrologie
    • Achernar verzorgt workshops astrologie over verschillende onderwerpen,  en een snuffelcursus om op basis van je eigen horoscoop met astrologie kennis te maken.
  • Academie voor Toegepaste Astrologie: beroepsopleiding astrologe op HBO-niveau
    • De Academie heeft een uitgebreid curriculum opgebouwd uit modules, en verzorgt de opleiding door middel van lessen in de digitale leeromgeving die je kunt volgen op momenten dat het je zelf uitkomt, aangevuld door online klassen en met trainingen in de school. De modules staan voor iedereen open die op een verantwoorde manier zich wil bekwamen in de astrologie, of al bestaande kennis wil bijspijkeren.
  • Asfaloth zelf: adviezen en trainingen, zowel persoonlijk als zakelijk

Asfaloth is CRKBO-geregistreerd.


Opleidingen

De opleiding Astrologie en de opleiding Jungiaanse psychologie vormen thematisch elk een afgerond geheel, en kunnen los van elkaar gevolgd worden. Dat betekent dat studenten psychologie die niet met astrologie willen werken maar wel de rijke inzichten van de Zwitserse psychiater en analytisch psycholoog C.G. Jung willen toepassen zich deze kennis eigen kunnen maken door alleen de opleiding van Stichting Odrerir te volgen.

De combinatie van beide opleidingen heeft een grote meerwaarde. De studies vullen elkaar prachtig aan: met behulp van inzichten uit de symbolische psychologie kun je veel begrijpen van wat zich afspeelt in de psyche; aan de hand van de horoscoop kun je zien op welk moment zich bepaalde thema’s aandienen om uitgewerkt te worden, en wat de achtergrond is van bepaalde gevoelens, emoties en gebeurtenissen in je leven. In de Academie voor Toegepaste Astrologie worden beide studies gecombineerd.

Bent u benieuwd naar een voorbeeld hoe psychologie en astrologie elkaar kunnen aanvullen? Hier is een artikel van Karen Hamaker-Zondag over dromen en astrologie: Dromen, astrologie en therapie 


Trainingen, consulten, lezingen en adviezen

Trainingen:
In overleg kunnen trainingen worden samengesteld om met een bepaald thema aan de slag te gaan, zowel op het gebied van de astrologie als op het gebied van de Jungiaanse psychologie, of een combinatie daarvan. Ook zijn er uitgebalanceerde trainingen in samenwerking met de Academie voor Toegepaste Astrologie waarin zowel theoretisch als praktisch wordt gewerkt.

Consulten en coaching:
Aparte thema’s kunnen individueel worden uitgewerkt en besproken, en eventueel deel worden van een coachingstraject. Dit kan puur op psychologische basis, maar ook met behulp van de geboortehoroscoop. Karen Hamaker-Zondag geeft individuele sessies maar werkt ook samen met coachingbureaus.